Current time: 15.12.2018, 23:34 Hello There, Guest! (LoginRegister)
Language: english | russian  

Post Reply 
Threaded Mode | Linear Mode
Questions and Answers
Author Message
Darkloke Offline

Posts: 381
Post: #151

(28.05.2009 10:16)Valery Wrote:  Well, I only wrote a name, changed water walk to dissipate. And WoG was out since then.
Which tool did u use to do this... notepad?
28.05.2009 18:02
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #152

Well, I tried again when editing with ERM.
For test starting I just changed the last description:

Water Walk Water Walk 4 x 12 8 8 8 0 60 60 80 100 10 10 10 10 10 10 0 0 10 15 15 20 25 "{Dissipation} <-- here


Added SPTRAITS.txt in H3bitmap.txt.
Added the new file in the wog. file
Added the others as required (H3sprite.txt empty)
Then compiled the files and ran update. This time it says the file is broken and can't update.

I also added INSTMULT.txt but nothing.

Then I added the original SPTRAITS to the package just to see: says file is broken. So it must be a path error.

@Darkloke,
Can you help me getting the last graphic working? It is only CABEHE which has a palette error. Here are the two files needed.

Your creature


Era mods and utilities
(This post was last modified: 28.05.2009 22:05 by Valery.)
28.05.2009 20:59
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Qwertyus Offline

Posts: 248
Post: #153

Hi, Valery, I hope this file will solve both of your problems Sm .


Абонент временно недоступен...
29.05.2009 00:10
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #154

Thanks Qwertyus, now CPRSMALL show the icon, but the palette is still screwed in TWCRPORT (CPrL097S.pcx). And the other files are exactly what I used to update the Sptraits, but never succeed. Any of you already tried to change the Sptraits with success? I have latest Phantom patch (graphics)

Edit (a bit later): The Sptraits worked now. I used before the same files as you sent me, but never worked. It must be your hands magic. :)
Unfortunately any text edit in SPTRAITS (with erm_s) crashes the editor and game will not start.

I have another question (forgive me for being annoying):

I try to display a dialog box using a 100x100 pixels image centered. Well, I can with !!IF:D and E or P to display a short white text top on the stored pic, but I fail always to have a longer text. If text is too long, it won't show.


Era mods and utilities
(This post was last modified: 29.05.2009 01:04 by Valery.)
29.05.2009 00:48
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Qwertyus Offline

Posts: 248
Post: #155

I think, problem with your Sptraits in wrong text editor. I'm always use for this Notepad, if you do so, you can see the special symbols like these:
Image: a5c9e38182aa.jpg
These symbols means the end of caret. Using the other text editors will corrupt original text structure after saving.

Download this file, I include in it two good programs: Def Tool (for sprites) and Txt Tables Editor (for text files, if you can't use Notepad). And also - updated CPrS097S.bmp (problem was in wrong color used - RGB 2-254-254 instead of 0-255-255; check it next time):
Image: af12624f857a.jpg

Unfortunately, I can't help you with ERM, may be someone else can?


Абонент временно недоступен...
29.05.2009 02:45
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #156

Thanks a lot. But it was my fault: the TWCRPORT had the cabehe icon screwed, not the CPR one. I am sorry.

I am not sure to know how those programs should be used. I will give it a try, but how do I extract the icon?


Era mods and utilities
(This post was last modified: 29.05.2009 03:03 by Valery.)
29.05.2009 03:00
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Qwertyus Offline

Posts: 248
Post: #157

One more good tool: Def Preview (thanks a lot S. Rozhenko, aka GrayFace Sm for all of those).

But you must create a new CPrL097S.bmp, in TWCRPORT.def this file is broken.


Абонент временно недоступен...
29.05.2009 03:14
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #158

Thanks. I think Darkloke has the right bmp (he created it). Come on Darkloke dear, I need only this fixed to release a thousand hours work map Sm
Every thing runs perfectly.

See the file Qwertyus uploaded for bmp's. When have little time, help me please.


Era mods and utilities
(This post was last modified: 29.05.2009 04:28 by Valery.)
29.05.2009 04:27
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #159

Qwertyus, you made my day with that tool. Kudo to you.
Image: 37213127.jpg
Image: thork.jpg


Era mods and utilities
29.05.2009 07:12
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #160

I remember seeing time ago a script in the russian ERM help forums who allowed us to place the new color resources with !!UN:I.
If anyone remember this, can he share it with me please? I did a search but could not find it again. You know, the Phantom patch resources. Crystals of 6 colors etc. I am sure it is somewhere.

Thanks

Edit: found it, never matter



!? TM2 & $ once $ = 1 / $ day $ = 1, the timer is the first day!?
!! UN: U79 / 4 /? Y-1; count crystals!
!!VRv1: S-2;
!! DO25000/1/y-1/1 & y-1> 0: P;
!? FU25000;
!! UN: U79/4/-2/1; - to get the coordinates of a handful of crystals!
!! VRy1: S0 R9; - a random type of soil!
!! UN: Ov1/v2/v3 Iv1/v2/v3/79/4/79/4/y1/0; - to destroy the crystal to crystal of random color.
Will work if you have 10 different crystals for different soils.


Well, it places the random monsters icons instead of new crystal types. I will check different solutions.


Era mods and utilities
(This post was last modified: 05.06.2009 15:00 by Valery.)
05.06.2009 12:15
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Berserker Offline
Administrators

Posts: 10658
Post: #161

!!UN:I is a very "bugged" command. If you use it to place an object that will look as another one then you just damage you savegame or have a runtime error.


Скачать Герои 3 Эра и всё, что с ней связано
05.06.2009 19:14
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #162

I noticed it when trying to place commanders with it. It kept placing objects type 63. So I guess there is no way to place with it the new editor objects?


Era mods and utilities
05.06.2009 22:57
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Berserker Offline
Administrators

Posts: 10658
Post: #163

No legal way. By the way, why don't you put your scripts from "300" map into a separate erm-file: MapName.erm in maps folder?


Скачать Герои 3 Эра и всё, что с ней связано
05.06.2009 23:08
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Berserker Offline
Administrators

Posts: 10658
Post: #164

Valery, about crystals. Master Of Puppets first added new subtypes in the zobjects.txt and new defs, afair. Then he placed object with UN:Ix/y/z/(Resource)/NewSubType

In object trigger he destroyed the resource manually and changed some vars (for example for new resource: food).


Скачать Герои 3 Эра и всё, что с ней связано
05.06.2009 23:24
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valery Offline

Posts: 1920
Post: #165

A separate ERM file? I never saw that. What you mean?


Era mods and utilities
06.06.2009 00:13
Find all posts by this user Quote this message in a reply
« Next Oldest | Next Newest »
Post Reply 


Forum Jump:

Powered by MyBB Copyright © 2002-2018 MyBB Group